dinsdag 29 oktober 2013

Light and Sound (experimenteel gitaarwerk)

In dit filmpje heb ik mijn Stagg akoestische (brol)gitaar héél laag gestemd, dat hoor je wel aan het ratelen van de snaren tegen de hals. Om het wat interessanter te maken (en vooral om het video-experiment eens te doen) heb ik er een tweede laag geluid bij ingespeeld, met mijn trusty Ibanez doorheen de Memory Boy die ik leende van I.

Ik denk dat het plezanter was om dit te doen, dan om ernaar te luisteren/kijken. Anyway.

donderdag 3 oktober 2013

Ik begrijp niks van geldzaken.

De VS kan zijn schulden niet betalen. Daardoor moet het ervoor zorgen dat het meer schulden màg maken, want anders kan het zijn schulden niet betalen.

Huh?

Hoe kan het verhogen van schuldenplafond (hoeveel je in het rood mag gaan) mogelijk maken dat je je schulden kan betalen?

Ik her-formuleer het nog 2 keer...

Het verhogen van je schuldenplafond (misleidend taalgebruik trouwens) zorgt er toch alleen maar voor dat het niet erg is dat je méér schulden krijgt.

Als je vandaag geen geld hebt om je schulden af te betalen, dan kan je dat morgen toch ook niet. Hoeveel je ook in (meer) het rood mag.


Waarschijnlijk ben ik niet slim genoeg - maar ik begrijp niks van de (wereld)economie. Ik zou me kunnen gaan inlezen.... maar het interesseert me ook echt gewoon geen drol. Het maakt ook niets uit. Dit systeem staat duidelijk toch op instorten - al zal het wel nog een paar jaar gerokken worden, vooral ten koste van de belastingbetaler.
Zou het niet eenvoudiger zijn geld gewoon geld te laten zijn in plaats van al dat virtueel en onzinnig gedoe (beleggingen, leningen, schulden, ...).